Seminarie pesticidenverbod

Hoe gaat u onkruid het hoofd bieden na 1 januari 2015?

Meer weten over de impact van CLP en het beheer van gevaarlijke stoffen in uw inrichting?

Of toch vooral nieuwsgierig naar de aanpak voor het opmaken van risicoanalyses brand of elektrische installaties?

Datums

  • 06/02/2015 - Ch√Ęteau du Lac - avenue du Lac 87 - 1332 Genval

Doelgroep

Scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, zorginstellingen

Doel

Het nieuwe decreet Duurzaam gebruik van pesticiden en zijn uitvoeringsbesluit, verbiedt vanaf 01/01/2015 scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en zorginstellingen, het gebruik van pesticiden. Enkel in bijzondere situaties kan via specifieke procedures hiervoor een afwijking verkregen worden. Zonder afwijking zal u moeten opteren voor alternatieve technieken van onkruidverdelging.

Dit seminarie biedt u een antwoord op o.a. volgende vragen: wat is de reikwijdte van deze verplichtingen voor uw instelling, welke alternatieven zijn er voorhanden, hoe werken deze alternatieven in de praktijk?

Daarom organiseert Garden Equipment in samenwerking met ABESCO een seminarie met praktische aanbevelingen voor ecologisch en economisch verantwoord onkruidbeheer. Deze regelgeving zal toegelicht worden door Sibert Dobbelaere (milieuconsulent).
Wij verzorgen voor u een interessant programma waarin we u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste machines op gebied van onkruidbeheer. Natuurlijk mogen een hapje en drankje niet ontbreken op deze informatieve dag.

Laat deze kans niet voorbijgaan en registreer uw deelname zo snel mogelijk. Iedere deelnemer ontvangt eveneens een handige omkeerbare veiligheids-bodywarmer.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om zelf de machines uit te testen.

Programma

Programma

10 u - onthaal en koffie
10.30 u - seminarie regelgeving rond de pesticidenreductie - decreet duurzaam gebruik van pesticiden en zijn uitvoeringsbesluit 
11.15 u - overzicht alternatieve technieken voor onkruidbestrijding
12.30 u - lunch met soep en broodjes
13.30 u - alternatieve technieken onkruidbestrijding in de praktijk
15 u - slot en drink

Informatief

  • Duur opleiding: 1 dag

Prijs

Gratis -  inclusief lunch.

Inschrijven